selinyetimoglu.com

PCC Profesyonel Kariyer Koçu & Kariyer Danışmanı, Ex-HR

Her Şirkete Lazım: İşyeri Psikoloğu

Yorum bırakın

Canada Life Grup Sigorta tarafından1000 katılımcı ile yapılan araştırmaya göre, çalışanların %80’inin verimi, hayat koşulları ya da kişisel kaygıları sebebiyle düşüyor çünkü konsantrasyon sağlayamıyor.
%18’i kendini güvende hissetmiyor ve %85’inin performansı finansal sebepler yüzünden düşüyor.
Bu kaygıları ortadan kaldırmak ve finansal ve fiziksel olmasa da en azından psikolojik destek sağlayabilmek için Türkiye’de de kurumlar yavaş yavaş İşyeri Psikoloğu uygulamasını hayata geçirmeye başladı. İlk kez PERYÖN tarafından düzenlenen yaz partisinde tanıştığım bir işyeri psikoloğu ile sohbetimizde fark ettiğim bu gereklilik, çalışanların kendini daha iyi hissedebilmesi için oldukça önemli.
Bu kişinin sürekli şirkette bulunmasına da gerek yok. Ufak şirketlerde bile haftada bir gün belirlenebilir ve çalışanlara örneğin “Her pazartesi psikoloğumuz sizi dinlemek için ofiste olacak” şeklinde duyurulabilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta ise, psikolg-danışan görüşmesinin gizliliği konusunda çalışanlarda güven oluşturmak ve bunun bozulmasına hiçbir şekilde izin vermemek. Bu uygulama için bütçe sağlayan işveren o odada konuşulanları öğrenmek istese de İK ve psikolog bunun mümkün olmayacağını kesin bir dille anlatmalıdır.

Yorum bırakın