selinyetimoglu.com

PCC Profesyonel Kariyer Koçu & Kariyer Danışmanı, Ex-HR

Bireysel Nefes Seansı

Yorum bırakın

Hayat nefesle başlayıp nefesle sona eriyor. Pek çok alerjiden ağrıya, hatta kansere kadar pek çok fizyolojik rahatsızlığı bile iyileştiren bir süreç nefes. Çünkü oksijen her şeydir, yaşam enerjisidir ve siz nefesinizi ne kadar doğru, uzun ve bağlantılı alabilirseniz, bedeninizi o kadar canlandırır ve tazelersiniz. Bu da kanserin bile hücrelerinizde var olmasını engeller, daha zinde olmanızı sağlayarak hayat kalitenizi artırır. (Aynı hücrenin içinde hem oksijen hem de kanser olamayacağı tıp camiası tarafından biliniyor. Bir hücrede kanser olabilmesi için o hücrede hiç oksijen kalmamış olması gerekiyor.) Kanser dışında onlarca hastalık daha nefes sayesinde önlenebiliyor. Psikosomatik hastalıkların tümü, kaslar ve eklemlerle ilgili hastalıklar da yani.

Bebeklikte ve çocuklukta aldığımız doğru nefesi, ergenlikle beraber yitirdiğimiz için, hayatın yükleri ve stres kaynakları sebebiyle nefesimiz azalıp hızlandığı, nefes tutma gibi tehlikeli alışkanlıklar geliştirdiğimiz için nefes farkındalığı, bizler için hayati öneme sahip. Nefes farkındalığınızı geliştirmek ve doğru nefes almak için bireysel nefes seansı alarak çalışmaya başlayabilirsiniz.

Nasıl nefes alırsanız öyle yaşarsınız. Kesik kesik, hızlı hızlı ve kısa kısa, derin ve uzun… Hayatınızdaki limitlerin çoğunu nefes alışkanlıklarınız yaratıyor. Limitsiz, sağlıklı ilişkilerin yer aldığı başarılı bir hayata ulaşmak ve tüm bu limitleri aşabilmek için nefesinize odaklanmanız, nefesinizi fark etmeniz ve bu farkındalığı hayatınızın tümüne doğru nefes uygulamalarıyla birlikte yaymanız gerekir.

Sağlıklı nefes egzersizleri ile bugüne kadar açığa çıkaramadığınız potansiyelinizi keşfedebilirsiniz.

Nefesi bilinçli almayı alışkanlık haline getirerek, genel durumunuzu her zaman en üst potansiyelde kullanmayı öğrenebilirsiniz.

Nefes Farkındalığı ile gücünüzün farkına varabilirsiniz!

“Nefesini en fazla ne kadar tutabilirsin?” diye sorduğum kişilerden bazısı “10 saniye” diyor bazısı “50 saniye”. Pek çok konuda “yapamam edemem” diyerek kendi yolumuza taş koyuyoruz. Oysaki sadece 1 seanslık bir nefes çalışmasında bile 2 dakika boyunca nefesinizi tutabilirsiniz. Siz aslında çok güçlüsünüz, ama bunu henüz bilmiyorsunuz.

Nefes, doğru kullanıldığı zaman, oksijen alıp karbondioksit vermekten çok daha fazlasıdır.

Diyafram nefesi almak, nefes açma egzersizlerini doğru şekilde uygulamak ve bir nefes eğitmeniyle birebir çalışma yapmak sizi bugüne kadar keşfetmediğiniz huzurlu, özgüvenli ve pozitif tarafınızla tanıştıracak.

Doğru nefes almak;

  • Hayatınızda sorunlu gördüğünüz pek çok alanı temizler.
  • Kariyerden ilişkilere kadar çeşitli konularda çözüm bulmanızı sağlar.
  • Psikosomatik hastalıklardan kansere kadar hayat kalitesini düşüren onlarca hastalığı önlemenize destek olur.
  • Konstantrasyonu artırır.
  • Öfke kontrolünü kolaylaştırır.
  • Kaygıyı ve heyecanı azaltır.
  • İş ve özel hayatta başarıyı getirir.

Bunların hiçbiri zor değil. İnsan, dünyaya gözlerini ilk kez açtığında ilk refleksi nefes almaktır. Bebekler o kadar güzel ve o kadar doğru nefes alır ki. Bu yüzden bir bebeğin yanında huzur duyarsınız, mutluluk diğer tüm olumlu duygularla birlikte bebekten size de geçer. Bir zamanlar siz de aynen öyle açık, derin ve doğru nefes alıyordunuz. Fakat o günden bugüne gelirken yolda bir yerde o alışkanlığınızı kaybettiniz. Şimdi yeniden o alışkanlığı bulma ve yeniden her nefes alışınızda huzuru da derin derin içinize çekme zamanı geldi…

“Bireysel nefes egzersizleri nasıl yapılır, transformal nefes nedir, diyafram nefesi nedir, nefes açma egzersizleri nasıl yapılır, doğru nefes nasıl alınmalıdır, konsantrasyon bozukluğunda kaygı durumunda stresli anlarda nasıl nefes alınmalıdır” gibi soruların cevaplarını uygulamalı olarak aktaracağım bireysel seansların her biri 50 dakika-1 saat sürecek.

Eğer sizin hayatınızda da rahatsız olduğunuz, değişmesini istediğiniz ancak nasıl yapacağınızı bilmediğiniz negatiflikler varsa;

  • Nefes Koçluğu Seansları için info@selinyetimoglu.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

NOT: Güncel bilgi olarak; şu sıralar bireysel nefes çalışması yapmıyor, yalnızca kurumların çalışanlarına yönelik grup atölyeleri gerçekleştiriyorum.

selin-yetimoglu-nefes-koclugu

Yorum bırakın