Daha önce şurada sormuştum üzerine basa basa: “Müşteri deneyimi uzmanlığı” diye bir iş alanı gitgide yaygınlaşıyorken, dış müşteriye yönelik deneyim departmanları kurumun en önemli birimleri haline gelmeye başlamışken, İnsan Kaynakları içinde neden Aday Deneyimi Uzmanları yok?
Bugün, çok sayıda firma, Great Place to Work gibi listelerde yer alabilmek için yarışıyor, bazısı başarılı işveren markası uygulamalarıyla organik olarak o listelere giriyor. Çoğu zaman mülakattaki aday deneyimi bu noktada önemli görülmez. En önemsendiği yerde bile adaya görüşme sonrasında çikolata, defter vermenin çok da ötesine geçilemez. Peki sizce görüşmede gelen sorularla ve yorumlarla kendini kötü hisseden (hissettirilen) bir adayı şekerle çikolatayla kazanabilir misiniz? Adayınız 6 yaşından büyükse pek mümkün değil bence.
Bu yüzden, bu alanda uzman bir isimle, Creative Hiring kitabının yazarı Ozan Dağdeviren ile ilk kez Temmuz ayında bir eğitim açtık. Çok sayıda İK profesyoneli ve yönetici katıldı, geri bildirimleriyle de bizleri çok mutlu ettiler. Bu sebeple eğitimi yeni dönemde tekrarlamaya karar verdik. İstiyoruz ki bu eğitimle İnsan Kaynakları profesyonelleri ve mülakatlara katılan Yöneticilere hem sıkıcılıktan ve samimiyetsizlikten uzak hem de adayın karakterinin etkin bir şekilde analiz edilebileceği “Zirve Modeli (The Pinnacle Model)”nin detayları katılımcılara aktarılsın.
Ozan, liseyi Robert Kolej’de okumuş, Boğaziçi Üniversitesi’nde Sosyoloji ve Psikoloji alanlarında eğitim almış, Galatasaray Üniversitesi’nde Pazarlama İletişimi alanında yüksek lisansını tamamlamış bir Davranış Bilimci, ayrıca 3 tane kitabı var. Bu alana çok ciddi emek ve zaman harcamış bir eğitmen. Biz onunla birlikte bir yola çıktık, kendimize bir misyon belirledik, gelin bu yolda birlikte yürüyelim, İnsan Kaynakları’nın bu kötü anılan ismini birlikte dönüştürelim.
26 Ekim’deki genel katılıma açık bu FunOfis eğitiminin detaylarına ulaşmak için: Yetkinlik Bazlı Mülakatın Ötesinde: Gerçek Kişilikleri Açığa Çıkaracak Diyaloglar Nasıl Kurgulanır?